Zmes na prípravu chleba
Vhodné pre celiatikov, výrobok bez lepku.
Čo potrebujeme:
500 g zmesi na prípravu chleba |
340 ml vlažnej vody |
25 g droždie čerstvé alebo 10 g sušeného |
25 g olivového oleja |
1 kávová lyžička soli |
Postup prípravy
V miske s vlažnou vodou rozmiešame droždie na jemno a po rozpustení pridáme olej a soľ podľa chuti. Bokom si necháme 2 polievkové lyžice zmesi. Ostatnú zmes pridávame po častiach do misky a dobre premiešame. Spracovanie cesta ukončíme dobre namúčenými rukami zmesou, ktorú sme si odložili. Pripravené cesto rozdelíme na menšie bochníky a necháme cca 1 hod. kysnúť na teplom mieste. Potom pečieme chlieb v rúre vyhriatej na 170 *C po dobu cca 30 min. do zlatistého sfarbenia.